SİİRT / MERKEZ - İHSAN SÜREYYA SIRMA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Ara

Okulumuz Öğrencilerinden Hamza ŞAHİN Hutbe Okuma Yarışmasında Siirt 3.olmuştur.Öğrencimizi göstermiş olduğu başarısından ötürü tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz Öğrencilerinden Ebubekir TEKYOL Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında Siirt 2.olmuştur.Öğrencimizi göstermiş olduğu başarısından ötürü tebrik ederiz.

Ara

Okulumuzda 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik Meslek Dersleri Kazanım Değerlendirme sınavı uygulandı.

OKU-YORUM

Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi

Öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla,

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün teşvik ve katkılarıyla,

12 TAKIM, 10 ÖĞRETMEN, 57 ÖĞRENCİ ile OKU-YORUM Projesini uygulamaya koyduk.

Ara

Öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık ve kariyer planlama sürecinde etkin olarak desteklenmesi için "Akademik Takip Komisyonu" oluşturuldu. Komisyon okulda uygulanacak eylem planını belirlemek için çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'müzün başlattığı "Hedef 2021 Projesi" kapsamında okulumuzda 2021-2022  eğitim öğretim yılı içerisinde yapılacak faaliyetleri planlamak için "Akademik Takip Komisyonu" oluşturuldu.  9.ve 10. Sınıflardan sorumlu müdür yardımcıları, koordinatör rehber öğretmen ve zümre başkanlarından oluşan komisyon, Üniversitelere Hazırlık Eylem Planı oluşturmak amacıyla, Okul Müdürümüz Aydın VERGİLİ başkanlığında çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi.

Komisyon'umuz tarafından yürütülecek eylem planı kapsamında,  öğrencilerimizin  gelişimlerinin takip edilmesi için çalışma takvimi oluşturuldu. Öğrencilere danışman öğretmenler atanması,  öğrenci-öğretmen-veli koordinasyonun sağlanması için iletişim araçlarının etkin kullanılması kararı alındı.

Kas

Çevrenin ekonomik;sosyal,kültürel ve coğrafi özellikleri dikkate alınarak,öğrencilerin ilgi,istek ve yetenekleri doğrultusunda,öğretmenler kurulu kararı ile öğrenci kulüpleri kuruldu.5/A sınıfı öğrencilerimizden oluşan Santranç külübünde etkinlikler faaliyetleri yapıldı.

Kas

Okulumuz öğretmenlerine Güvenli İnternet Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili Okul müdürümüz Aydın VERGİLİ tarafından seminer verildi.

Kas

İlimiz Genelinde yapılan Zeka Oyunları yarışmasında Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Kerem GÜRGEN İl 1. olmuştur.

Kas

17 Ekim 1951...İMAM HATİP OKULLARININ YENİDEN TARİH SAHNESİNE ÇIKIŞ YILI VE İLK 7 OKULU AÇANLARI VE ÖNCÜ OLANLARI RAHMETLE ANIYORUZ.

Kas

Okulumuzda Ortaokul ve Lise öğrencilerimizin katılımıyla Mevlid kandili ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinlikler arasında Peygamberimizin güzel ahlakı ile ilgili öğrencilerle halka sohbeti, pano ve duvar çalışmaları yer almaktadır. Ayrıca öğrencilere salavat yarışması düzenlenerek peygamberimize salavat getirilmesi alışkanlığı kazandırılmaya çalışılmıştır. Tüm öğrencilerimizin etkin katılımı sonucu yapılan sohbet, pano, resim, salavat etkinlikleri ile peygamberimizin daha iyi tanınması ve onun örnek alınması hedefine ulaşılmıştır. Nitekim öğrencilerimizde gözle görülür şekilde olumlu yönde davranış değişiklikleri gözlenmiştir.

Okul Bahçemiz

İHSAN SÜREYYA SIRMA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ..BAŞLIYORUZ!

Deneyimli Öğretmen Kadrosuyla Siz Değerli Öğrencilere En iyi Eğitimi sunmaya hazırız.

Okulumuz bu yıl için 9.Sınıflara 400 kişilik karma (Erkek/Kız) kontenjan ayırmıştır.

Okulumuza yerleşen ilk 168 Erkek öğrenciye Ultra Lüks Erkek öğrenci pansiyonumuza ÜCRETSİZ yerleşme hakkı tanınmaktadır.