SİİRT / MERKEZ - İHSAN SÜREYYA SIRMA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Eyl

Okulumuzda Hz. Muhammed'in doğumunun 1452. yıl dönümü ihya edilerek örnekliği ve güzel ahlakı öğrencilere anlatıldı.

Haz

“40 Kavram”, “40 Ayet”, “40 Hadis”, “40 Şair 40 Şiir” etkinliklerinden okul program ve tarihine uygun şekilde seçilen etkinliklerden birisi gerçekleştirildi.

Haz

Her öğrencinin kendini bir spor dalında geliştirmesi için fırsatlar sunulur. Spor müsabakalarına katılımları teşvik edildi.

Haz

Okullarda “Hayırda Yarışanlar Etkinliği” düzenlenir. Bu sayede akran çocuklar arasındaki iletişim kuvvetlendirilerek, iyilik yaygınlaştırıldı.

Haz

Mesleki rehberlik ve kişisel gelişim bağlamında okul rehberlik servisi koordinesinde farklı mesleklere sahip kişiler, öğrencilerle yüz yüze veya online kariyer günleri çalışmalarında buluşturuldu.

Haz

Protokol ve resmi yazışma kuralları konulu toplantı düzenlendi.

Haz

Okul bahçelerinde çiçeklendirme, çimlendirme,ağaçlandırma yapılır, sınıflara ait hobi bahçeleri oluşturuldu.

Haz

Okullarda bulunan mescit veya camilerin durumları kontrol edilerek ihtiyaç dahilinde iyileştirmeler (Hat, levha, kitaplık ve ses düzeni ile zenginleştirilir) yapıldı.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Portalı'nda yer alan kazanım testleri, EBA Kazanım Değerlendirme Testleri ve http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr/ , https://ods.eba.gov.tr/ adreslerinden aktif kullanımı için öğrenciler teşvik edilir.MEB'in aylık olarak yayınladığı örnek sorular branş performans değerlendirme sınavları olarak öğrencilere her ay düzenli olarak çözdürüldü.

Haz

E-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi web siteleri incelenir.

Haz

Öğrencilerle birlikte  müze, tarihi mekân, sanat galerisi, doğal varlık gezileri düzenlenerek, gezilen mekânlar ile ilgili öğrencilerin hikâye, deneme, makale, masal, mektup, günlük, anı, biyografi, eleştiri, sohbet, gezi yazısı vb. yazmaları desteklendi.

Haz

“Mesleki Uygulama Esasları”nda olduğu gibi; Kur’an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin imam hatiplik, müezzinlik, vaizlik ve Kur’an kursu öğreticiliği uygulamaları meslek dersleri öğretmenlerinin etkin katılımıyla planlandı ve uygulandı.

May

Akademik rehberlik çalışmaları doğrultusunda lise/üniversite tanıtımları olan bilgilendirme faaliyetleri sanal tur veya gezi/gözlem şeklinde gerçekleştirilir.

May

Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları konusu müzakere edilir.

Mrt

Okulumuz öğrencisi Muharrem Can Belge  Judo yarışmasında Siirt İl 1. si olmuştur.Kendisini tebrik eder, Başarılarının devamını dileriz.